היום אנו שמחים להציג את עורך דין אביב גלמן, בן 39, נשוי לעדי ואב לשתי בנות מקסימות. אביב במקור מקריית ים אך מתגורר בקריית מוצקין משנת 2010, תחילה ברחוב קדיש לוז וכעת בשכונת משכנות אמנים. כמו כן משמש עו”ד אביב גלמן דירקטור מן הציבור בחברה הכלכלית של קריית מוצקין, צומת קבלת החלטות ביחס לפרויקטים עתידיים בעיר.
שלום אביב, ספר לנו במה אתה מתמחה?
אני עורך דין לדיני משפחה ומקרקעין עם משרד בחיפה. קהל הלקוחות שלי די מגוון ובעיקר מאזור חיפה והקריות. חלק מהלקוחות הם זוגות צעירים לפני רכישת דירה ראשונה וחלק אחר הוא קהל מבוגר יותר שפונה לקבל שירותים בענייני ייפוי כוח מתמשך, צוואות וכדומה.
כיצד הגעת למקצוע?
אני בן להורים עולים מברה”מ שלא תמיד היה להם קל עם השפה העברית, ולכן מגיל צעיר עזרתי להם מול הרשויות השונות, בהתנהלות אדמיניסטרטיבית, טלפונים, טפסים וכדומה. לאחר מכן בצבא התחברתי עוד יותר לנושא לאחר שעמדתי למשפט על “אי הצדעה” למפקד הבסיס, למדתי את החוק (פקודות מטכ”ל) לעומקו, ייצגתי את עצמי ויצאתי “זכאי”. טכנית, כדי לא להביך את עצמו, מפקד הבסיס ביטל את התלונה. אחרי שהאירוע הזה התפרסם בבסיס, חיילים בבסיס החלו לפנות אליי כדי לעזור להם להתכונן לפני שהם “עולים למשפט”, או כדי שאכתוב להם “מכתב המתקה” כדי לקצר עונשי ריתוק לבסיס. שם הבנתי שאני גם טוב בזה, וגם אוהב את זה. הבנתי שהייעוד שלי הוא “להיות הפה” של אנשים שלא יכולים לייצג את עצמם.
כיצד אתה מייצג לקוחות כיום?
בשנים האחרונות אני מעניק שירותי יעוץ וליווי משפטי ללקוחות בשני תחומים עיקריים. הראשון הוא בתחום המקרקעין, בו אני עוזר לזוגות צעירים לרכוש את הדירה הראשונה שלהם מבלי שיעשו טעויות שיעלו להם ביוקר. אני זוכר כמה קשה היה לי לרכוש את הדירה הראשונה שלי שרכשתי בגיל יחסית צעיר, לאו דווקא מהזווית הפיננסית, אלא יותר מחוסר הידע, החששות והדילמות שלפעמים יש לרוכשים כאלו. לכן אני יכול להזדהות עם הלקוחות שלי ולעזור להם להתנהל נכון מהרגע הראשון. בנוסף אני עוסק בהסדרה של עניינים אישיים ורכושיים רגישים דוגמת צוואות, יפויי כוח מתמשך וכדומה. בעשייה הזו אני מרגיש שליחות כלפי האנשים שאני מאפשר להם להיות רגועים ליחס לעתידם ועתיד המשפחה שלהם.
יש לך טיפים לרוכשי דירה מקבלן?
ראשית כל ההמלצה שלי היא להתייעץ עם עורך דין בתחילת התהליך ולא רק בסיומו, ולא לחתום על שום מסמך לפני התייעצות, ולא משנה איך איש המכירות של הקבלן קורא למסמך. יצא לי לשמוע מלקוחות שפנו אלי לאחר מעשה שמות יצירתיים מאוד. למשל “מכתב שמירה” או “טופס נעילת הדירה”. בפועל המסמך הזה התגלה כזיכרון דברים מחייב, שלא מאפשר ביטול העסקה וקבלת החזר כספי המקדמה ששולמו. כמו כן חשוב לערוך בדיקות בקדמיות לגבי הדירה, השטח והקבלן, לוודא שלוח התשלומים ריאלי עבור הרוכשים, ולוודא שיש אישור עקרוני ויכולות כלכלית לרכוש את הדירה.
אני ממליץ בכל עסקה לשכור עורך דין מקרקעין שייצג אתכם בלבד. אני אישית לא מוכן לייצג שני צדדים לעסקה. לעתים יש נקודות חיכוך ולא הוגן לתת עדיפות לאחד הצדדים, מכל סיבה שהיא. תמיד יש צד אחד “קרוב יותר” לעורך הדין, האיזון מופר והדבר מהווה פתח לבעיות. אל תסכימו “לחסוך” ולקבל את שירותי עורך הדין של שהצד השני הביא.
ציינת יפויי כוח מתמשך, אתה יכול להוסיף על כך?
מדובר על כלי שמאפשר לך להסדיר את האופן שבו העניינים שלך יתנהלו ברגע שתהיה לא כשיר, ואפילו ללא יכולת להביע את הרצון שלך (למשל אשפוז בהרדמה, דמנציה). כשהאדם כשיר הוא יכול לתת הוראות מראש, ברמת פירוט גבוהה בדבר אופן הטיפול בו בעתיד. למשל לקבוע שאחת לשבוע ייפגש עם חברים, ואפילו סוג הארוחות לפי ימות השבוע. רמת הפירוט הזו אינה נדרשת לכל אדם, אבל ייפוי הכח המתמשך חשוב שכל אדם יעשה כדי שברגע האמת יטפל בך מי שאתה הכי סומך עליו ומתאים לכך מבחינת ניסיון וידע. ואלו לאו דווקא הילדים כפי שרבים חושבים. לעתים יש נכסים או חסכונות שעלולים לעבור “דילול” או לאבד מערכם עם השנים, וחשוב שהכל יטופל בצורה מושכלת תוך תכנון מראש, ולא ע”י מי שאינו מתאים לכך, אך ורק בגלל שהוא בן משפחה מדרגה ראשונה. למשל, אחת מלקוחותיי מינתה דווקא את האחיין שלה כמיופה כח לענייניה הכספיים, בגלל שהוא יועץ השקעות בהכשרתו.
איך השפיעה הקורונה על תחומי העיסוק שלך?
הקורונה לא השפיעה על פעילות המשרד בצורה המשמעותית, למעט הסגרים שכולנו סבלנו מהם. הרבה בעלי משפחות הבינו יותר את החשיבות של עריכת צוואות וייפוי כוח מתמשך. בתחום הנדל”ן, הייתה האטה לכמה חודשים אבל כבר מפסח האחרון ניתן לראות שהפעילות חזרה במלוא העוצמה נוכח עלייה עקבית במחירי הדירות ובהיקפי הפעילות.
תודה ובהצלחה