הדירה שלכם נמצאת בבניין ישן בן כמה עשרות שנים, ואתם מעוניינים להתחיל בפרויקט התחדשות עירונית, אבל לא בטוחים כיצד להתנהל נכון מול כל הגורמים המעורבים בפרויקט שכזה? – בדיוק לשם כך ריכזנו עבורכם מספר טיפים מועילים שיקלו על קבלת החלטות נכונות.
פרויקטים של התחדשות עירונית מאפשרים לבעלי דירות בבניינים ישנים לשדרג את הבניין, ליהנות מאיכות מגורים טובה יותר וגם להשביח את ערך הדירה. התהליך אורך זמן, יש לא מעט בירוקרטיה בדרך וחשוב להתנהל נכון מהרגע הראשון כדי להגיע לתוצאה הרצויה והכי טובה עבורכם.
זאת הסיבה שרצוי מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין התחדשות עירונית שמכיר את כל הנקודות שיש לשים אליהם לב בדרך ומונע בזבוז זמן או טעויות מיותרות. על מנת להקל עליכם ריכזנו 5 טיפים שיעזרו לכם לצלוח את התהליך בצורה מוצלחת.
להבין על מה מדובר
על פי עו”ד יאיר רוזנר אשר מלווה נציגויות דיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית, רבים נכנסים לתהליך של התחדשות עירונית מבלי להבין לעומק את הנושא או את הדרך שיש לעבור, ובמה היא שונה מאופציות אחרות. האם אתם יודעים מה ההבדל בין פינוי –בינוי ובין תמ”א 38? האם אתם מכירים את המסלולים השונים שיש במסגרת תמ”א 38? אם לא, אז כדאי שתלמדו את הנושא לעומק לפני שיוצאים לדרך. את המידע הרלוונטי תוכלו למצוא באינטרנט, בעזרת עורך דין תמ”א 38 או בפניה למנהלת התחדשות עירונית בעיר שלכם. במרבית העיריות יש מנהלת שכזאת. אם אין, תמיד אפשר לנסות לברר מול מהנדס העיר.
לא יוצאים לדרך ללא ליווי מקצועי
חובה לשכור את שירותיו של עורך דין התחדשות עירונית בעל ידע וניסיון בתחום זה. לא כל עורך דין בקיא בכל החוקים והמסלולים הרלוונטיים עבורכם ולא כל עורך דין מקרקעין עוסק בנושא התחדשות עירונית, עסקאות תמ”א 38 או עסקאות פינוי – בינוי.
קבלת ייעוץ וליווי משפטי של עורך דין אשר חי את התחום היא הבסיס להצלחת כל התהליך.
לבחור נציגות דיירים לניהול הפרויקט
בבניינים רבים את אחזקת הבניין מנהלת חברת ניהול חיצונית כאשר יש איש ועד ייצוגי להתנהלות מולם. גם אם המצב שונה אצלכם, ייתכן שראש הועד הוא פשוט אדם שטוב בריכוז כספי הועד ותשלום למנקה או לגנן, אך הוא איננו מתאים לניהול פרויקט התחדשות עירונית. רצוי לבחור נציגות דיירים שמקובלת על כולם ומתאימה לכך, כדי שתטפל בכל התהליך עבור שאר הדיירים. את ראש הועד אפשר להשאיר לטפל באחזקה השוטפת של הבניין.
כולם ביחד – יתרון משמעותי
כדאי לגשת לפרויקט שכזה כאשר כל הדיירים בבניין מגובשים ומסכימים לכך. בניין עם סכסוכים או אי הסכמות בין דיירים רבים לא יעבור את התהליך בהצלחה וכדאי אפילו לוותר מראש. כאשר יש חזית אחידה ודיירים מגובשים יחדיו, הרבה יותר קל להגיע להחלטות מהירות ולהיות יעילים מול כל הגופים השונים שמעורבים בתהליך התחדשות עירונית שכזה. נסו להגיע להסכמות בסיסיות כבר מתחילת הדרך בישיבת דיירים מסודרת.
חותמים רק כשחייבים!
השורה התחתונה לסיכום הטיפים היא לא למהר לחתום על מסמכים שלא מבינים מספיק או לא שלמים איתם. אין לחתום על הסכמות ראשוניות של כל הדיירים או חלקם וכן הלאה מול שום גורם חיצוני או אפילו בין הדיירים. חותמים רק על מסמכים שהעורך דין המייצג אתכם מאשר לחתום ורק אחרי אישור נציגות הדיירים שמטפלת בעניין.