מעל למאה אנשי חינוך, רווחה ובריאות המטפלים בילדים בגילאי לידה עד 6 ישתתפו מחר (שני, 13.2) בכנס מיוחד שנוצר תוך שיתוף פעולה בין משרדי מינהל החינוך ומינהל הרווחה בעיריית חיפה, התכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון ומשרד הבריאות.
הכנס יפתח בהרצאתה של הפסיכולוגית פרופ׳ תרצה יואלס, ראש התחום היישומי במחקר להתפתחות הילד באוניברסיטת חיפה, אשר תעסוק בהשפעת מערכות יחסים על התפתחות מוחית של ילדים בגיל הרך בהיבטים שונים, וכן בהשפעה של מצבי לחץ על התפתחות ילדים.
לאחר מכן תרצה רחלי ראובני, מנהלת התכנית לטיפול מיני באוניברסיטת חיפה, על מיניות בריאה של ילדים, חשיבות היכולת לפתח דיבור רגשי ביחסי מבוגר משמעותי- ילד, ותפקידו של המטפל בהקשר זה.
במהלך הסדנה, שתתקיים לאחר ההרצאה, יעסקו אנשי הטיפול במענה על מגוון שאלות שילדים שואלים, כמו: “כיצד באתי לעולם”, “למה לאמא אין פין” ויתקיים שיח מקצועי על התנהגות מינית טבעית והתנהגות המצריכה התייחסות.
רחלי ראובני, מנהלת התכנית לטיפול מיני באוניברסיטת חיפה: ״חינוך מיני מתחיל ביחסים, ביכולת לפתח דיבור רגשי, ביכולת ליצור אינטימיות, ביכולת להסתכל בעיניים ועוד. המפגש עם אנשי הטיפול יתמקד ביכולת של אנשי המקצוע להיות משמעותיים בתחום הידע, תוך דיון בחסמים שמאפיינים אותנו כמבוגרים סביב שיח על נושא המיניות״.
סדנאות נוספות שיתקיימו בכנס יעסקו במיומנויות וכלים פרקטיים לחדשנות ויזמות בגיל הרך, שותפות עם הקהילה, דרכי עבודה עם הורים ומשמעות המטפל בעבודה עם ילדים בסיכון. את הסדנאות ינחו אנשי מקצוע מיומנים ובהם מובילות תכניות לגיל הרך במחלקה לגני ילדים ובאגף הרווחה בעיריית חיפה, קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק ומנחי הורים.
ממינהל החינוך נמסר: ״הכנס מבטא שיתוף פעולה בין אנשי מקצוע מדיספלינות שונות, העוסקים בילדים בסיכון ובני משפחותיהם. הסדנאות שהתקיימו במהלך הכנס אפשרו חשיבה משותפת וחידדו את משמעותם המרכזית של אנשי הרווחה, הבריאות והחינוך כאנשי טיפול המעצבים תפיסות והתנהגויות כבר בגיל הרך״.
ב”תכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון” שותפים משרד הרווחה, החינוך, הקליטה, הבריאות וביטחון פנים, תוך מטרה לצמצם את היקף הילדים ונוער ובמצוקה, החיים במצבים המסכנים אותם במשפחתם ובסביבתם.