בשנים האחרונות עלה הביקוש לשרתים שנקראים שרת וירטואלי בענן או בקיצור VPS. שרתים אלו נחשבים לפתרון מודרני מתקדם לצרכים של מרבית בעלי האתרים כיום והם משלבים בין מהירות גבוהה, אבטחת מידע ומחיר אטרקטיבי ביחס לחלופות שלהם. אם אתם בעלי אתר אינטרנט קיים או שאתם בתהליך בניה של אתר חדש, כדאי לכם להכיר את האפשרות לאחסון VPS יותר לעומק.
שרתי VPS הפכו בשנים האחרונות לשיטת האחסון שגודלת בקצב הגבוה ביותר בין כל שיטוח האחסון המקובלות. מדובר על שרתים וירטואליים בענן המבוססים על משאבים של שרת אחסון פיזי אשר ניתנים לאתרים המאוחסנים עליו על פי הצורך שלהם ללא תלות באתרים אחרים המאוחסנים באותו השרת. אותו הדבר לגבי מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות שכל אתר מוצא לנכון שמתאימות עבורו. מדובר למעשה בתחליף איכותי וזול לאחסון באמצעות שרתים ייעודיים.
איך עובד שרת VPS?
שרת VPS עובד בצורה שמזכירה מאוד שרתים ייעודיים אך בצורה יותר קלה לניהול ויותר זולה כמובן.
שרת VPS למרות שמו הוא כמובן שרת פיזי בעל ביצועים ברמה גבוהה מאוד אשר מעניק לאתרים שמאוחסנים בו משאבים על פי צורך, מערכת הפעלה שעומדת בפני עצמה, תוכנות שרלוונטיות עבורו כמו תוכנה למיילים, מערכות איקומרס, תעודות SSL, ניהול תוכן וכן הלאה, גישה ל ROOT דרך האינטרנט וניהול באמצעות רכיב HYPERVISOR ששולט בהקצאות המשאבים בזמן אמת.
מה היתרונות של שרת VPS?
שרת VPS הוא מעין קומבינציה של שרת שיתופי ושרת ייעודי אך נוטה בצורה ברורה הרבה יותר לצד של שרת ייעודי מלבד המחיר שקרוב יותר לזה של שרת שיתופי.
האחסון של כמה אתרים על אותו השרת דומה לזה השיתופי ואילו המשאבים שמוקצים במלואם לצרכים של האתר המוגדר דומים יותר לפעילות של שרת ייעודי. ההגדרה לצרכים של בעלי האתר מוגדרים מראש והוא מקבל שרת עוצמתי לצרכים שלו. כאשר הוא מעוניין בעוד משאבי מערכת הוא יכול לקבל אותם און ליין בזמן אמת באמצעות מערכת הניהול שברשותו.
בנוסף לכך ההפרדה בין האתרים ומערכות ההפעלה והתוכנות שעל השרת מבטיחה אבטחת מידע גבוהה מאוד. במקרה של פגיעה באתר כלשהו על גבי השרת, אין הדבר אומר שיש גישה לאתרים אחרים באותו השרת. כל יחידה עומדת בפני עצמה ומתנהלת עצמאית תחת מערכת הניהול.
למי מתאים שרת אחסון VPS?
שרת VPS מתאים לקשת רחבה של בעלי אתרים. למעשה כמעט כל אתר מתאים היום לשרת אחסון שכזה. מדובר על דור חדש של שרתי אחסון אתרים והוא מעניק משאבים רבים לאתרים שגדלים במהירות, אתרים של מכירות ברשת, אפליקציות ואתרי חדשות או בלוגים ופורומים גדולים.
מדובר על שיטת אחסון שמדמה פעילות של שרת ייעודי, כזה שהיה שמור לצרכים של ארגונים ומוסדות גדולים בלבד עד לאחרונה. אלו דרשו יכולת ניהול שרתים של טכנאי מחשבים, השקעה כספית גבוהה יחסית לרכישת השרת ותחזוקה שוטפת והשקעה בנפרד בתוכנות על פי צורך. השרתים החדשים חוסכים לכם כל זאת ולכן הם גם זולים יותר ומתאימים לרוב בעלי האתרים.
המאמר נכתב בשיתוף עם חברת Webgate אחסון אתרים אשר מציעה חבילות אחסון אתרים לאתרי וורדפרס, ג'ומלה או דרופל במחירים תחרותיים במיוחד החל מ – 9 ₪ לחודש בלבד.