היום אנו שמחים לראיין את עו”ד ומגשרת נעמה סגל, נשואה ואם לשלושה (17,13,5), גרה בחיפה.
מה תחום העיסוק שלך?
אני מנהלת משרד עצמאי אשר נמצא ברחוב הרב ניסים אוחנה 10 בחיפה ועוסק בשני תחומים עיקריים:
בתחום דיני המשפחה והירושה וכן בתחום הגבייה משפטית, הסדרי חובות והוצל”פ.
בנוסף, אני מוסמכת ע”י האפוטרופוס הכללי לעריכת ייפוי כח מתמשך ומסמכי הבעת רצון וכן מוסמכת ע”י לשכת עורכי הדין לגירושין בשיתוף פעולה בצוות רב תחומי שזו בשורה חדשה יחסית,
זוהי דרך המיועדת למשפחות ברמת קונפליקט גבוהה או שקיים פער כוחות בין בני הזוג והם אינם מתאימים להליך הגישור אך עדיין אינם מעוניינים להתכתש בבית המשפט.
ההליך הזה מאפשר פרידה בין בני הזוג באמצעות צוות שלם של אנשי מקצוע מתחומים שונים (למשל מטפלים רגשיים, אנשי פיננסיים וכו’ ), כל אחד מהצדדים מיוצג ע”י עו”ד נפרד ומלווה ביועץ גירושין (מטפל) כאשר כל אחד מאנשי המקצוע אשר מלווים אותם בתהליך עברו כולם הכשרה לעבוד בשיטה זו בהתאם להנחיות ארגון בי”ל (IACP).
במסגרת זו מתחייבים שלא לפתוח בערכאות כל עוד הם בתוך התהליך כדי באמת לאפשר למצות את ההליך. הניסיון הוכיח כי השימוש בצוות רב-תחומי משיג תוצאות טובות עבור המשפחה ותוך זמן קצר ושומר על צרכי כל בני המשפחה.
איך הגעת לעולם המשפט?
עבדתי בחברת תקשורת גדולה, ניהלתי את המדור המשפטי במחלקת הגבייה. במסגרת התפקיד נכחתי בהרבה מאוד דיונים וחקירות, בחלקם ממש לקחתי חלק פעיל ושם למעשה נחשפתי לעולם המשפטי אשר היה זר לי עד אותו הרגע. הכל סקרן אותי ותמיד היה לי משהו לומר. אני אוהבת את הכח לשנות דברים, לשנות מצבים.
בשני התחומים בהם בחרתי לעסוק מגיעים אלי לקוחות אשר מרגישים לא פעם אבודים, בתקופות קשות בחייהם שתחושתם שהם מצויים בתחתית ללא מוצא. זו זכות להיות שותפה בתהליכים שהם לא תמיד פשוטים ובאמצעות כלים וצעדים נכונים להצליח לשנות את המצב לטובה ואם ניתן גם להשכין שלום בין הצדדים – מה טוב!
העבודה שלי היא כמו משחק “שח מט”, צריך לחשוב במקביל גם על המהלכים שלי וגם על המהלכים של הצד השני , חשוב לי להיות מוכנה לכל אפשרות ע”מ להוביל את הלקוח שלי בסופו של דבר ל “מט”. זה מקצוע שמשלב אתגר שכלי יחד עם סיוע רגשי וחייבים להיות יצירתיים, בעיני העבודה שלי מרתקת !
מי קהל הלקוחות שלך?
תחום דיני המשפחה והירושה לא עוסק רק בגירושין ויש לו רבדים וגוונים רבים, אם דווקא בגירושין עסקינן אני תמיד אשאף להוביל את הצדדים לגירושין בהסכמה. כמובן שבתחום זה נושאים נוספים כמו צוואות וירושות, אפוטרופסות, ייפוי כח מתמשך ומסמכי הבעת רצון, ידועים בציבור, הסדרת מעמד, הסכמים שונים בתוך תא משפחתי כמו הסכמי הורות, הסכמי ממון, שלום בית וגישור.
בתחום הגבייה וההוצל”פ – תביעות כספיות וחוזיות ובניהן פינויי מושכר. חובות לחברות תקשורת, לבנקים, לחברות שונות במשק. אני מייצגת גם את המגזר הפרטי (האדם בקצה אשר נקלע לחובות) וגם את המגזר העסקי (אותן חברות להם חייבים כספים) גם את החייבים וגם את הזוכים.
תחלקי כמה טיפים שימושיים?
באופן כללי, העצה הכי גרועה שקיבלתי היתה “לכי לפי מה שהלב מרגיש”. רק עם אמוציות אי אפשר לעשות כלום, בטח שלא בעולם המשפט. לכן העצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא שהפתרון לכל בעיה הוא בשילוב של שכל ורגש.
טיפ מעולם הגבייה והוצל”פ – הדבר הכי גרוע שניתן לעשות כאשר מתעוררת בעיה הוא לשבת בחיבוק ידיים ולהתעלם. הבעיה לא תיעלם ובמקסימום היא תתעצם. צריך לזכור שגם אם המצב נראה סבוך, תמיד יש פתרון ולכן עדיף להתקדם, גם אם בצעדים קטנים, מאשר לעמוד במקום.
טיפ מעולם דיני המשפחה – בואו נדבר שניה על גירושין ובמיוחד כאשר בתמונה יש ילדים. להתגרש נכון זה לא עניין של מזל. זה תלוי בכם. ראשית, אני לא מאמינה בדרך אשר משאירה אחרי שדה חרוך. שנית ובאופן חד משמעי – ילדים זקוקים גם לאמא וגם לאבא וצריך לזכור שגם אחרי שמתגרשים עדיין יש את היום של מחר בו חייבים להמשיך ולנהל תקשורת לפחות סביב הילדים המשותפים.
לכן ככל וניתן, סיימו את הפרק בצורה ראויה ללא עימותים מיותרים. אני מאמינה גדולה בגירושין בשיתוף פעולה ותמיד שואפת להגיע להסכמות מאשר להתכתש בבתי המשפט. אני מבטיחה לכם שאין מרוויחים בדרך הזו. בוודאות.
תודה רבה נעמה 🙂