עיצוב פנים מושפע רבות מטרנדים שונים, חלקם באים והולכים וחלקם נותרים למשך שנים והופכים לסטנדרט. אחד מאלו שהגיחו לעולם עיצוב המטבחים וניראה שיישארו לעוד שנים רבות בעתיד הוא משטחי שיש גרניט פורצלן למטבח. מדובר על שיש מלאכותי איכותי ביותר למטבחים והוא הטרנד החם בישראל בשנה האחרונה.
כולנו מחפשים למטבח שלנו שיש איכותי עם מראה מרהיב שיתאים בול לעיצוב שאנו מדמיינים. שיש טבעי הוא בהחלט איכותי במרבית המקרים אבל לא תמיד יכון להתאים מבחינה עיצובית וכאן הטכנולוגיה נכנסת לתמונה.
בשנים האחרונות גדל בצורה משמעותית הטרנד של משטחי שיש גרניט פורצלן למטבח, שיש מלאכותי שמיוצר בדיוק לפי הצרכים של הלקוח. בדרך הזאת יוצרים שיש איכותי ועמיד מאוד ובמקביל השיש מדהים ביופיו עם אינסוף שילובים של טקסטורות וגוונים אפשריים.
מהו שיש גרניט פורצלן למטבח?
פורצלן הוא חומר מעשה ידי אדם ולא חומר טבעי. לכן אין מדובר על שיש טבעי אלא על שיש מלאכותי שיש לו יתרונות רבים על שיש למטבח מחומר טבעי.
הבסיס לשיש גרניט פורצלן הוא חימר. את החימר מערבבים עם מינרלים שונים וחרסית, מה שיוצר תערובת דחוסה ברמה גבוהה שעוברת תהליך חימום בטמפרטורות גבוהות במיוחד עד ליצירת המשטחים במראה הסופי שלהם. התוצאה הסופית היא חומר אטום וקשיח מאוד.
לסיום התהליך מוסיפים פיגמנטים שיוצרים את הטקסטורות והמרקמים השונים של המשטחים.
מה היתרונות של גרניט פורצלן ביחס לשיש טבעי?
שיש גרניט פורצלן בעל יתרונות לא מעטים על פני החלופה של שיש למטבח מחומר טבעי.
- חוזק – המשטח מאוד חזק וקשיח וצריך להתאמץ מאוד כדי לגרום לו לסדקים או שבר כלשהו. גם נפילה של סיר או מחבת על גבי המשטח לא תגרום לו לנזקים כלשהם והוא יישאר שלם ויפה כפי שהיה שניה קודם לכן.
- עמיד בפני שריטות – זה נשמע אמנם מוזר אבל מבחינה טכנית אתם יכולים לחתוך ירקות או לחם ישירות על משטח שיש גרניט פורצלן בלי לדאוג שיישארו שריטות. אנו לא ממליצים לעשות זאת כמובן אבל זו דוגמא טובה כמה המשטח עמיד בפני שריטות שנפוצות במטבחים.
- עמיד בחום גבוה – בניגוד למשטחי שיש אחרים, מדובר על עמידות ברמה הגבוהה ביותר לחום רב. מניחים סיר רותח על המשטח או מפעילים מבער לחימום מנה כלשהי? אין בעיה. כלום לא יקרה למשטח גרניט פורצלן שלכם. מומלץ כמובן לעשות שימוש בתחתיות או תבניות אבל אין חובה לכך. המשטח מיוצר בחום גבוה מאוד, דבר שמקנה לו עמידות גם בטמפרטורות של מאות מעלות.
- אינו צובר כתמים – משטחי שיש טבעי סובלים בד”כ מהבעיה של נקבוביות טבעיות קטנות שמרכיבות את השיש. אלו גורמות לספיחת שומנים ולכלוך שהופכים עם הזמן לכתמים שיכולים להציק בעין גם אם הם קטנים מאוד. משטחי גרניט פורצלן אטומים ברמה גבוהה ביותר ולא כוללים נקבוביות שכאלו. לכן גם הסיכוי לכתמים נמוך ביותר ואפילו ניתן לומר שלא קיים בכלל.
- היגיינה גבוהה – האטימות שלו לכתמים מפחיתה מאוד גם הצטברות של חיידקים על גבי המשטח. מכיוון שהוא אטום וחלק, כל ניקיון שלו יבטיח שהוא יהיה מאה אחוז נקי ולא יצבור לכלוך או אבק מיותרים.
איזה סוגים של משטחי גרניט פורצלן למטבח קיימים?
בישראל ישנם מספר מותגים המשווקים שיש גרניט פורצלן למטבח ואלו שנחשבים איכותיים במיוחד ופופולאריים הם שיש גרניט פורצלן איטלקי למטבח או גרניט פורצלן ספרדי למטבח. מדובר על שילוב בין האיכות הגבוהה של גרניט פורצלן ועיצובים מרהיבים תוצרת איטליה או ספרד.